Рецептілік есептеулердегі және тамақ өнімдерін конструкциялаудағы компьютерлік технологиялар

  • Мақсаты: студенттердің компьютерлік технологияларды қолдана отырып, тамақ өнімдерін жобалау дағдыларын игеруі. Мазмұны. Тамақ шикізатының, жартылай фабрикаттардың, дайын тамақ өнімдерінің химиялық құрамы туралы білімді қалыптастыру. Тағамдық заттардың құрылымы мен қасиеттерінің, тағамдық құндылығының, тағамдағы зиянды және бөгде қоспалардың өзара байланысын зерттеу. Олардың тамақ құрамын жобалауға әсері. Азық-түлік рецептурасын есептеудің компьютерлік технологияларымен танысу. Азық-түлік дизайнында компьютерлік техниканы және арнайы бағдарламалық жасақтаманы қолдану. Әр түрлі көп компонентті тағамдарды компьютерлік жобалау дағдыларын игеру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top