Тағам биотехнологиясы негіздері

  • Мақсаты: азық-түлік технологияларында қолданылатын биотехнологиялық процестер, олардың азық-түлік тауарларының тұтынушылық қасиеттерін қалыптастырудағы рөлі, тамақ биотехнологиясының қазіргі жетістіктері және оның дамуының негізгі бағыттары туралы білім қалыптастыру. Мазмұны: азық-түлік биотехнологиясының биообъектілері. Тамақ өндірісін ұйымдастыру принциптері. Биохимиялық процестер және тамақ биотехнологиясының шикізаты. Микроорганизмдердің физиологиялық және биохимиялық қасиеттері, олардың тіршілік әрекеті негізінде тамақ өндірісі жұмыс істейді. Микроорганизмдерді өсіру түрлері. Соңғы өнімдерді оқшаулау және тазарту әдістері. Қазіргі тамақ биотехнологиясындағы гендік инженерия әдістері. Азық-түлік биотехнологиясы әдістерімен алынатын өнімдердің түрлері. Азық-түлік биотехнологиясының болашағы.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top