Тағам өнімдерінің реологиялық негіздер

  • Мақсаты: тамақ өнімдерінің құрылымдық-әдістемелік қасиеттерін анықтауға арналған тамақ массаларын, әдістер мен аспаптарды құрылымдау саласындағы білімді, іскерлікті және дағдыларды қалыптастыру. Мазмұны: тамақ реологиясының негізгі түсініктері. Азық-түлік материалдары мен өнімдерінің реологиялық қасиеттерін өлшеу әдістері. Консистенцияны, қаттылықты, сынғыштықты, адгезияны, үйкелісті, жабысқақтықты, құрылымды сипаттайтын тағамдардың реологиялық қасиеттерін анықтау. Азық-түлік материалдары мен өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттерін анықтауға арналған өлшеу құралдары. Тамақ шикізаты мен дайын өнімнің сапасын бақылауды, реттеуді және басқаруды қамтамасыз етудегі реологияның рөлі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top