Тағам шикізаты мен өнімдерін механикалық өңдеу

  • Мақсаты: шикізатты өңдеудің, аспаздық өнімді дайындаудың, рәсімдеудің және босатудың, оның сапасы мен қауіпсіздігін бағалаудың технологиялық процестері туралы білімді қалыптастыру. Мазмұны: өнімге механикалық әсер ететін тамақ өнімдері мен шикізатты аспаздық өңдеу әдістері: қопсыту, елеу, араластыру, тазарту, ұнтақтау, престеу, мөлшерлеу, нан пісіру, толтыру, шпигтеу, сұрыптау. Шағын азық-түлік кәсіпорындарында азық-түлік пен шикізатты механикалық өңдеу үшін қолданылатын заманауи жабдықтар. Тамақ пен шикізатты механикалық өңдеу кезінде болатын физика-химиялық өзгерістер.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top