Тағамдық химиясы

  • Мақсаты: организмдегі заттардың өзгеруінің биохимиялық процестері, адамның қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін қажетті тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін сақтау туралы білім жүйесін қалыптастыру; Мазмұны: Тағам химиясы ғылым ретінде. Тағамдық заттардың сипаттамасы және жіктелуі. Азық-түлік шикізатының ақуыздары. Тамақ өнімдерінің көмірсулары. Липидтер. Витаминдер. Минералды заттар. Тамақ технологиясындағы ферменттер. Тағамдық қоспалар. Тағамның биологиялық құндылығы. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық құрамын талдау. Май, қант, дәмдік заттар және басқа да өнімдерді алмастырғыштарды жасау әдістері. Жасанды тамақ жасау.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top