Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тағамдық химиясы
-
Мақсаты: организмдегі заттардың өзгеруінің биохимиялық процестері, адамның қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін қажетті тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін сақтау туралы білім жүйесін қалыптастыру; Мазмұны: Тағам химиясы ғылым ретінде. Тағамдық заттардың сипаттамасы және жіктелуі. Азық-түлік шикізатының ақуыздары. Тамақ өнімдерінің көмірсулары. Липидтер. Витаминдер. Минералды заттар. Тамақ технологиясындағы ферменттер. Тағамдық қоспалар. Тағамның биологиялық құндылығы. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық құрамын талдау. Май, қант, дәмдік заттар және басқа да өнімдерді алмастырғыштарды жасау әдістері. Жасанды тамақ жасау.
-
Образовательная программа 6B07244 Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тағамдық технологиялар және тамақтандыруды ұйымдастыру
-
Несиелер 4
-
Оқу жылы 1
-
Семестр 1