Тамақтану өнімдерінің жалпы технологиясы

  • Мақсаты: жоғары сапалы дайын өнімді алу үшін технологиялық процестерді басқару тәсілдері, оларды өңдеу кезінде өнімдерде пайда болатын өндірістің технологиялық принциптерін, физикалық, химиялық және биохимиялық процестерді зерттеу, қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндіру саласында білім мен дағдыларды, өндірістің технологиялық принциптерін игеру. Мазмұны. Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің жіктелуі. Азық-түлік өндірісіндегі негізгі және қосымша шикізат. Шикізатты өңдеу мен тамақ өнімдерін өндірудің негізгі технологиялық процестері. Пайдаланылатын тамақ шикізаты мен дайын тамақ өнімдерінің физиологиялық және технологиялық қасиеттері мен сапасын сипаттайтын көрсеткіштер. Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы. Ғылымның заманауи жетістіктері және тамақ өнеркәсібін дамытудың негізгі бағыттары. Жоғары сапалы дайын өнімді алу үшін тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық принциптерін практикалық игеру.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top