Балалар тамақтану технологиясы

  • Мақсаты: жас кезеңділігін ескере отырып, балалардың диетасын қалыптастыру, әртүрлі жастағы балалардың тамақтану сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету, балалар тағамы өнімдерін өндіру саласында дағдыларды қалыптастыру; Мазмұны. Балалар тағамының биологиялық аспектілері. Балаларға арналған тағамның сапалық көрсеткіштері. Әр түрлі жастағы балалардағы негізгі тағамдық ингредиенттерге қажеттілік. Құрамы бойынша әйелдер сүтіне жақын балалар тағамына бейімделген қоспаларды алу жолдары. Сүт, ет, балық, жеміс-көкөніс және Жарма негіздеріндегі балалар тағамы өнімдерінің, сондай-ақ функционалдық мақсаттағы тамақ өнімдерінің технологиялары.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top