Диеталық тамақтану технологияы

  • Мақсаты: сапа сараптамасын жүргізу, өндірістің технологиялық схемалары мен жасау рецептураларды құру, диеталық өнімдерді жасау кезінде шикізаттың қасиеттері, компоненттерді таңдау әдістемесі туралы білімге негізделген халықтың әртүрлі топтарының тамақтану ерекшеліктері мен диетологиясы, практикалық дағдылар мен білуін саласындағы теориялық білімді қалыптастыру. Мазмұны. Диеталық тағамдарды дайындау технологиясы саласындағы нормативтік - құқықтық база. Технологиялық циклдің кезеңдері және диеталық тамақ өнімдерін өндіру принциптері. Өнімдерді аспаздық өңдеу ерекшеліктері. Технологияда механикалық, химиялық емдеуді қамтамасыз ететін әдістер. Термиялық өңдеу және диеталық тағамдарды босатудың температуралық режимін таңдау. Қуыру және пісіру процестерін жою. Диеталық диетаны қосымша тағамдық факторлармен байыту. Шикізат қасиеттерін, рецептураларды, компоненттерді таңдауды, өндіріс технологиясын, сапа сараптамасын жүргізу негізінде диеталық өнімдерді жасау дағдылары.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top