Денсаулыққа пайдалы тағамдар технологиясы

  • Мақсаты: студенттерде емдік-профилактикалық тамақтанудағы өнімдерді технологиялық өңдеу әдістерін, емдік диеталарды құрудың негізгі принциптерін, жіктеу және сауықтыру технологиялары азық-түлік комбинаторикасы, профилактикалық және емдік тамақтану туралы білім кешенін қалыптастыру. Мазмұны. Сауықтыру тағамдарының негізгі мақсаттары мен міндеттері. Сауықтыру өнімдерінің заманауи классификациясы. Емдік-профилактикалық диеталар мен диеталарды құру. Өсімдік және Жануарлар шикізатынан жасалған сауықтыру өнімдерінің технологиялары. Азық-түлік комбинаторикасының сауықтыру тағамдарын жасаудағы рөлі; сауықтыру тағамдары мен олардың компоненттерінің адам ағзасына, оның ішінде қоршаған ортаға қолайсыз әсер ету жағдайында әсері.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top