Ұлттық және шетелдік тағамдар технологиясының ерекшеліктері

  • Мақсаты: ұлттық және шетелдік тағамдардың технологияларының ерекшеліктері туралы,әлем тағамдарының дәстүрлері, ұлттық және шетелдік асхананың тағамдарын безендіру және ұсыну ережелері туралы. Мазмұны. Қазақстан Республикасының тағам технологияларының ерекшеліктері. Әлемнің әртүрлі тағамдарының тағам технологиясының ерекшеліктері. Мәдениеттердің өзара әсері. Елдің географиялық орналасуына, оның климатына, материалдық жағдайына, діни әдет-ғұрыптарына және оларды өңдеу тәсілдеріне әсер ететін бастапқы өнімдер жиынтығы. Туған, тарихи, әлеуметтік-экономикалық жағдайлардың, көршілермен мәдени алмасудың әсерінен қалыптасқан тағамдардың ерекшеліктері. Әр түрлі елдердің туристерін тамақтандыруды ұйымдастыру.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top