Функционалды тамақтану технологиясы

  • Мақсаты: қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарымен тамақ өнеркәсібі үшін, олардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау,функционалдық бағыттағы тамақ өнімдері мен кулинарлық бұйымдардың жаңа рецептураларын модельдеу дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны. Халықты азық-түлікпен қамтамасыз етудің қазіргі жағдайы қарастырылуда. Азық-түлік классификациясы. Функционалды ингредиенттер. Микроэлементтермен тағамды байытудың ғылыми принциптері. Шикізат пен функционалдық мақсаттағы дайын өнімдердің қауіпсіздігі мен сапасының көрсеткіштерін бақылау әдістерінің принциптері. Функционалды тамақтанудың ғылыми негіздері. Функционалды тамақтану теориялары мен тұжырымдамалары. Емдік-профилактикалық өнімдер өнімдерін алу технологиялары. Функционалды тамақ өнімдерінің рецептурасын модельдеу компьютерлік технологияларды қолданатын мақсаттар.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top