Өсімдік шаруашылығы өнімдері сәйкестігін бекіту

  • Стандарттау негіздері, өнімнің сапасын басқару, өсімдік шаруашылығы өнімінің сапасын нормалау, мемлекеттік стандарттау және сертификаттау жүйесі. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау режимдері мен тәсілдері. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу негіздері. Ауыл шаруашылығы өнімдерін стандарттау, метрология және сертификаттаудың ұлттық жүйесінің негіздері баяндалған. Бақылау мәні және оның сапасын бағалау әдістері ашылды. Тағамдық өсімдік шикізатын бағалау белгілері, өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау ерекшеліктері, оның қауіпсіздік көрсеткіштері қарастырылды. Астық және дәнді, дәнді-бұршақты және майлы дақылдар тұқымдарының, картоптың, көкөністердің, жемістердің, техникалық дақылдардың, тұқымдардың, өсімдік тектес азықтардың, мал шаруашылығы өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерінің сипаттамасына, стандарттау мен сәйкестігін растауға ерекше назар аударылды. Ауыл шаруашылығына еңбек және өнім сапасын басқарудың кешенді жүйесін енгізу тәжірибесі сипатталған.
  • Образовательная программа 7M08101 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top