Мал азығын өндіру және шалғын шаруашылығы

  • Пән студенттердің егістік, шабындық және жайылымда жемшөп және шабындық дақылдарын өсіру әдістерін игеруге және оларды жасартуға бағытталған. Студенттер жемшөп және шалғынды өсімдіктердің биологиялық ерекшеліктерін, табиғи жемшөп алқаптары мен далалық жемшөп өндірісінің өнімділігін арттыру жолдарын, олардың тағамдық құндылығын бағалай отырып, жемшөп дақылдарын дайындау мен өсірудің заманауи технологияларын зерттейді. Практикалық жұмыстарды орындай отырып, студенттер өсімдіктердің құрылымдық талдауын жүргізеді, жемшөптің жылдық қажеттілігін есептейді, ұсынымдар негізінде жемшөптің сапасын арттыру және шығынын азайту жолдарын әзірлейді, ұтымды пайдалану әдістерін, табиғи жемшөп алқаптарын жақсартуды және шалғынды жайылымдарды жасарту әдістерін таңдайды. Студенттер зертханалық жұмыстарды орындай отырып, ірі жемшөп дайындау технологиясын, жасыл массаны сүрлеу және пішендеме дайындау, шаруашылықтың жылдық жемшөп қажеттілігін анықтау және есептеу, жемшөп пен шабындық дақылдарын себу алаңын анықтау, жемшөп өсімдіктерінің, пішеннің, сүрлемнің, астық сенажының, ГОСТ бойынша пішендеменің өнімділігі мен қоректенуін бағалау, жайылым алаңын есептеу және жайылым айналымын ұйымдастыру технологиясын меңгереді. Бағалау кейсті қорғау форматында өтеді.
  • Образовательная программа 6B08101 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 8
Top