Егіншілік

  • Пән студенттерді ауылшаруашылық дақылдарының жоғары және тұрақты өнімін алу мақсатында агрономиялық шараларды қолдану арқылы жерді ұтымды негізделген пайдалануға, топырақ құнарлылығын молайтуға дайындауға бағытталған. Студенттер ауыл шаруашылығының ғылыми негіздерін, ауа, жылу, жарық, тамақ, су режимдерін, арамшөптерді реттеу әдістерін және бақылау шараларын, топырақты өңдеу әдістері мен әдістерін, ауыспалы егіс негіздерін, егіншілік жүйелерін үйренеді. Студенттер "Агротехнология" кафедрасының ауылшаруашылық оқу зертханаларында зертханалық және практикалық жұмыстарды орындай отырып, зертханалық және далалық әдістермен топырақ құнарлылығының агрофизикалық, агробиологиялық, агрохимиялық көрсеткіштерін анықтауда практикалық дағдыларға ие болады (топырақ үлгілерін іріктеу учаскесі, қыркүйекте шығу), сондай-ақ арамшөптерді анықтау, есепке алу, болжау, бақылаудың практикалық әдістерін меңгереді өрістердің ластануын картаға түсіруді, практикалық міндеттер арқылы ғылыми негізделген ауыспалы егістерді, топырақты өңдеу жүйелерін дамытуды үйрену, аймақтың топырақ-климаттық жағдайларын ескере отырып, егіншілік жүйесі олардың ауылшаруашылық дақылдарының өнімділігіне және егістіктердің фитосанитарлық жағдайына және топырақтың құнарлылығына әсерін бағалай алады. Қорытынды баға жазбаша емтихан тапсыру немесе кейсті қорғау қорытындысы бойынша қойылады.
  • Образовательная программа 6B08101 Агрономия
  • Несиелер 6
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top