Агрохимия

  • Пән студенттердің топырақтың қасиеттерін, аймақтық егіншілік жүйелерін, дақылдардың биологиялық ерекшеліктерін ескере отырып, тыңайтқыштарды ғылыми негізделген қолдану арқылы өсімдіктерді тамақтандыру процесін реттеу және басқару дағдыларын игеруге бағытталған. Студенттер өсімдіктердің химиялық құрамын, олардың минералды қоректену процесін және оны реттеу әдістерін, топырақтың биологиялық, химиялық және физика-химиялық қасиеттерін және тыңайтқыштарды қолдануды, сондай-ақ органикалық және минералды тыңайтқыштарды сақтау, дайындау және қолдану технологияларын, тыңайтқыштардың дозаларын және топырақты химиялық мелиорациялау құралдарын анықтау әдістерін зерттейді. Студенттер практикалық және зертханалық сабақтарда топырақтың, өсімдіктердің және тыңайтқыштардың химиялық құрамын анықтау үшін агрохимиялық аспаптармен жұмыс істейді, агрохимиялық көрсеткіштерді анықтау бойынша талдамалық жұмыстар жүргізеді, өсімдіктердің минералды қоректенуін визуалды және химиялық диагностикалау әдістерін пайдаланады, минералды тыңайтқыштарды енгізу тәсілдері мен мерзімдерін түзетеді, минералды тыңайтқыштарды енгізу бойынша жұмыстардың сапасына бақылау жүргізеді. Емтихан Портфолионы қорғау форматында өтеді.
  • Образовательная программа 6B08101 Агрономия
  • Несиелер 6
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top