Азық-түлік шикізаты мен өнімдерінің сапасын сараптау

  • Пәннің мақсаты- студенттерде тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізатын сараптау негіздері туралы жүйелі түсінік дайындау. Студент тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізатын сараптау саласындағы негізгі ұғымдарды, терминдер мен анықтамаларды, Шикізат, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды меңгереді; ақаулардың түрлері, олардың пайда болу себептері, алдын алу шаралары, сапаны бақылау әдістері, сынақ зертханаларының мақсаты, олардың материалдық-техникалық базасына және персоналға қойылатын талаптар, шикізат пен дайын өнімді бұрмалау түрлері, анықтау және алдын алу шаралары, салдары. Студент практикалық сабақтарда азық-түлік шикізатының, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің сапасын бақылау мен бағалаудың ұтымды әдістерін жүргізеді, өнімдер мен қызметтерді сәйкестендіруді жүзеге асырады, олардың бұрмалануын анықтайды, технологиялық процестің әртүрлі кезеңдерінде қоғамдық тамақтандыруда өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылауды жүргізеді, тікелей және жанама көрсеткіштер (белгілер) бойынша рецептураға сәйкестігін, технологиялық процестің белгіленген режимдерін сақтауды айқындайды өндіріс. Қорытынды аттестаттау Портфолионы қорғау түрінде өткізіледі, онда бақылаудың барлық талаптары бойынша бір тамақ өнімінің сапасына сараптама жасалады. "Ұлттық сараптама орталығы" ШЖҚ РМК кәсіпорнына көшпелі сабақтар және серіктес кәсіпорындардың жетекші сарапшыларынан мастер-кластар көзделген.
  • Образовательная программа 6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 2
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top