Тамақ микробиологиясы

  • Мақсаты: студенттерді пәнді оқу кезінде қажет болатын микробиологиялық зерттеулердің маңызды әдістері мен әдістерімен таныстыру. Мазмұны:Микробиологияның даму тарихы. Микроорганизмдердің тірі дүние жүйесіндегі орны. Микроорганизм жасушаларының физиологиясы және химиялық құрамы. Микроорганизмдердің қоректенуі және тыныс алуы. Микроорганизмдерге сыртқы орта факторларының әсері. Қауіпсіздікті жақсарту шаралары, тағамдық инфекциялар мен улануларды анықтау, тамақ өнеркәсібінде микробиологиялық бақылау жүргізу.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top