Диеталық тамақтану негіздері

  • Мақсаты: диеталық тамақтану мәселелері бойынша білім, білік және дағдыларды қалыптастыру, диетология бойынша теориялық және практикалық дағдыларды меңгеру. Мазмұны: диеталық (емдік) тамақтануды ұйымдастырудың негізгі принциптері, тамақтануды ұйымдастырудың ғылыми негізделген жүйесі және белгілі бір тағамдарды емдік мақсатта сараланған пайдалану ретінде дұрыс тамақтану туралы заманауи идеяларды түсінудегі рөлі. Жеке тағамдық компоненттердің әрекеті мен өзара әрекеттесуін, олардың денсаулықты сақтаудағы, дұрыс тамақтанбауға байланысты аурулардың алдын-алудағы рөлін, тағамдық заттар мен энергияға физиологиялық қажеттіліктердің нормаларын, даму себептері мен механизмдерін, алиментарлы аурулардың, тамақтан уланудың маңызды көріністерін зерттеу
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top