Өңдеу өнеркәсібі өнімдерін өндіруде дәстүрлі емес шикізатты қолдану

  • Мақсаты: дәстүрлі емес шикізатты сақтау және өңдеу кезінде кешенді пайдалану, химиялық құрамы, тағамдық құндылығы және физика-химиялық процестер мәселелері бойынша білімді, іскерлікті, Дағдылар мен құзыреттерді қалыптастыру. Мазмұны: өнімдер өндірісінде дәстүрлі емес Өсімдік шикізатын қолдану. Адамның тамақтануындағы диеталық талшықтың рөлі. Тағамның детоксикация қасиеттерін, ащы-хош иісті өсімдіктер мен фитонцидтердің биопотенциалын пайдалану. Фитонцидтердің микробқа қарсы қасиеттері, тамақ өнеркәсібінде қолдану. Шөптердің су-спирт инфузиясының сапасын, су-спирт сорғыштарын пайдалануды бағалау. Шикізатты тұтыну нормаларын, шикізаттың дәстүрлі емес түрлерін және түрлі тағамдық қоспаларды пайдалана отырып, жаңа жоғары сапалы өнімдердің өндірістік рецептурасын есептей білу.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top