Қант өнімдерінің кристалдану технологиясы

  • Мақсаты: қант, шикі және құрғақ крахмал технологиясы саласында қажетті теориялық білімді қалыптастыру, қант пен крахмал өндіру процестерінің физика-химиялық табиғатын зерттеу. Мазмұны: Қантсыз заттардың сахарозаның ерігіштігіне әсерін зерттеу. Сахарозаның ерігіштігі және қант ерітінділерінің тұтқырлығы. Құрамында қант бар өнеркәсіптік ерітінділердің қанықтылығы. Соңғы кристалдану массасынан қанттың шығымдылығын арттыру әдісін жасау. Сахарозаның кристалдану механизмін зерттеу. Кристалдану жылдамдығының негізгі физикалық және химиялық параметрлерге тәуелділігі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top