Биотехнология

  • Пәннің мақсаттары мен міндеттері. Биотехнологияны, қазіргі әлемде маңызды рөл атқаратын ғылым мен техниканы зерттеу. Жоғары сапалы азық-түлік және жемшөп өнімдерін өндіру үшін жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеуде биотехнологиялық процестерді қолдану туралы қажетті теориялық білім негіздерін қалыптастыру; ферменттердің, азық-түлік және жем ақуыздарының, дәрумендердің, басқа да биологиялық белсенді заттардың және генетикалық түрлендірілген тамақ көздерінің өнеркәсіптік өндірісінің негіздері туралы білім алу, сонымен қатар биотехнологияның әдістері мен әдістерін қолдана отырып, ауылшаруашылық шикізатын өңдеуді ұйымдастырудың практикалық дағдыларын игеру. Пәнді оқудың міндеттері. Биотехнологиялық процестердің негіздерін, тамақ өнімдері мен жемді қабылдау кезінде алғашқы жануарлар мен өсімдік шикізаттарын қайта өңдеу әдістері мен әдістерін, қайта өңдеу кәсіпорындарының қайталама шикізаттары мен олардың қалдықтарын биотрансформациялауды зерттеу; биотехнологиялық өнімнің қауіпсіздігі мен қауіпсіздігін бақылаудың қабылданған әдістерін игеру; биологиялық белсенді заттарды шығаратын бірқатар биобобтарды өсіру әдістерімен танысу.
  • Образовательная программа 6B01545 Химия-Биология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top