Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы

  • Пән оқытылады: сүттің шаруашылыққа түскен кездегі санитарлық-гигиеналық жағдайы, алғашқы өңдеу кезіндегі шикі сүттің сапасын бақылау, сиыр сүтінің, дайын сүт өнімдерінің негізгі сипаттамалары, ашытылған сүт өнімдерінің технологиясы, балмұздақ жасау технологиясы. ; пастерлеудің, гомогенизацияның, стерилизацияның теориялық негіздері. Студенттер қабылдау, іріктеу әдістері бойынша дағдыларды меңгереді; технологиялық процестерді енгізу жолдары, технологиялық схемалар мен сүт өндіру желілерін құру.
  • Образовательная программа 6B07200 Тағам өнімдерін өндіру
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top