Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07200 Тағам өнімдерін өндіру в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі еңбек нарығының талаптарына жауап беретін тамақ өнімдерін өндіру саласында кәсіби дағдылары бар, сондай-ақ тұрақты технологиялық процестерді қамтамасыз ету үшін өндірістік мәселелерді шеше алатын жоғары білікті кадрларды дайындау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің контаминациясы
Физика
Тамақтану гигиенасы
Химия
Жоғары математика
Аналитикалық және физколлоидтық химия
-
2 Оқу жылы
Тамақтану биохимиясы
Инженерлік және компьютерлік графика
Теориялық және қолданбалы механика
Техносфералық қауіпсіздігі
IT және цифрлық мәдениет
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері және құқық
Шетел тілі 2
Сүт кәсіпорындарына арналған жабдықтар
Азық түлікті сақтау технологиясы
Қоғамдық тамақтану жабдықтары
Ет және балық кәсіпорындарына арналған жабдықтар
Тағам микробиологиясы
Кәсіби табыстылық менеджменті
-
3 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін өндіруге арналған машиналар мен аппараттарды есептеу
Азық-түлік өнімдерінің стандарттары және техникалық реттеу
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Тамақтану ғылымының негізгі зерттеулері
Қауіпсіздік техникасы және еңбекті қорғау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті және қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Тағам өнеркәсібі салаларының жалпы технологиясы
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Бизнес жоспарлау
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік өнімдері мен шикізатының сапасын бақылау және бағалау
Ет және ет өнімдері өндірісі
Тамақ өнімдерін консервілеу
-
4 Оқу жылы
Тағам өнімдерінің реологиясы
Функционалды және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы
Тамақтану физиологиясы
Сары май және ірімшік өндіру технологиясы
Шұжық өнімдерін өндіру технологиясы
Балық және балық өнімдері өндірісі
Cүт қышқылды өнімдерін өндіру технологиясы
Азық-түлік өнімдерін сенсорлық талдау
Дегустациялық сараптау және органолептикалық бағалау
Ұлттық және шетел асханасының тағамдарын дайындау технологиясы
Ет және балық кәсіпорындарын жобалау
Тағам өндірістерін цифрландыру элементтерімен автоматтандыру
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Сүт кәсіпорындарын жобалау
Диеталық тағамдарды өндіру технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Шикізаттың сипаттамасын, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімдерді, азық-түлік өнімдерін өндірудегі процестер заңдылықтарын жіктеу және сипаттау
- Кең ой-өрісі бар тұлғаны қалыптастыратын әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімді қолдану және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негізін қалыптастыру қағидаттарын түсінуді көрсету.
- Кәсіби қызметте, оның ішінде Технологиялық құжаттаманы әзірлеу кезінде отандық және шетелдік нормативтік-техникалық құжаттаманы пайдаланады
- Өндірісті және қауіпсіздік техникасын одан әрі инженерлік жобалау мақсатында берілген объект бойынша ақпаратты іздеуді, талдауды және құрылымдауды жүзеге асыру
- Нақты технологиялық есептерді шешуде физика, математика, химиялық және микробиологиялық талдаудың негізгі заңдарын іс жүзінде қолдануды көрсету
- Кәсіби қызмет саласында ақпараттық, коммуникациялық және цифрлық технологияларды, АТ және цифрлық мәдениетті талдау дағдыларын меңгеру.
- Ақпараттық сауаттылық, мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде еркін қарым-қатынас дағдыларымен мәдениетаралық және кәсіби коммуникацияларды жүзеге асыру
- Экономика, кәсіпкерлік және бизнесті жоспарлау саласындағы білімді тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндірудің тиімділігін арттыру үшін пайдалану
- Шикізат сапасын, түпкілікті өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі көзқарас негізінде қолданыстағы технологиялық жабдықтар мен процестерді жетілдіру және оңтайландыру жөніндегі іс-шараларды іске асыру
- Жаңа өнімдерді жасау кезінде шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу аппаратурасы мен әдістерін пайдалана отырып, ғылыми-зерттеу және өндірістік міндеттерді шешу үшін зерттеулер жүргізу
- Тамақ өндірісінің жалпы және мамандандырылған технологиялары туралы өзекті білімді көрсету және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру