Cүт қышқылды өнімдерін өндіру технологиясы

  • Пән ашытылған сүт өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығын, түрлерін оқытады. Ашыған сүт өнімдерінің ассортименті мен сипаттамаларын зерттеу. Стартерлік дақылдардың түрлері мен құрамы. Ашыған сүт өнімдерін өндіруге арналған бактериялық стартер дақылдарының түрлері. Қышқыл сүтті стартерлік дақылдарды дайындау технологиясын зерттеу. Ашыған сүтті сусындарды өндіру технологиясы. Айран, йогурт, ацидофиль, сүзбе сүтін өндіру технологиясы. Қымыз, шұбат өндіру технологиясы. Балаларға арналған ашытылған сүт өнімдерін өндіру технологиясы.
  • Образовательная программа 6B07200 Тағам өнімдерін өндіру
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top