Тамақтану биохимиясы

  • Пән тамақтану негіздерін және ас қорыту биохимиясын, тамақтану принциптерін, адамның тағамдық заттарға қажеттілігін, ас қорыту биохимиясы туралы ұғымды, адам ағзасына ақуыз, көмірсулар, көмірсулардың тамақтанудағы маңызын, тамақтану физиологиясын, зат және энергия алмасуын меңгеруге бағытталған. Сондай-ақ амин қышқылдарының, ферменттердің, витаминдердің, гормондардың, антибиотиктердің, токсиндердің және биологиялық белсенді заттардың сипаттамасын,мәнін және қолданылуын қарастырады.
  • Образовательная программа 6B07200 Тағам өнімдерін өндіру
  • Несиелер 3
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top