Нутрициология негіздері

  • Нутрициология тамақ және тамақтану туралы ғылым ретінде. Тамақтану және ауру. Тамақтану «пирамидасы». Тамақтану жүйесі, тамақтану физиологиясы. Ас қорыту физиологиясы. Биоэнергетика. Қоректік заттардың жетіспеушілігі немесе артық болуымен организмнің дұрыс тамақтанбауының негізгі синдромдары. Диетологияның негізгі түсініктері. Қазіргі диетаологияның мәселелері. Алиментарлық тәуелді инфекциялық емес аурулардағы тамақтану. Тамақтану мен созылмалы инфекциялық емес аурулардың байланысы. Остеопороздың алдын алу және тамақтану. Кариестің алдын алу және тамақтану. Тағамдық аллергияның алдын алуда тамақтануды гигиеналық бағалау. Темір тапшылығы анемиясының алдын алу. Йод тапшылығының алдын алу. Жүрек-қантамыр жүйесі ауруларының алдын алудағы тамақтану стратегиясының негізгі бағыттары. Тамақтану және артық салмақ пен семіздіктің алдын алу. Қатерлі ісіктің дамуындағы қауіп факторлары. Алиментарлық тәуелді инфекциялық емес аурулардың алдын алу бойынша санитарлық-ағарту жұмыстары.
  • Образовательная программа 7M10110 Нутрициология (Бейіндік бағыт)
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top