Жаңа білім беру бағдарламасы

7M10110 Нутрициология (Бейіндік бағыт) в Марат Оспанов атындағы Батыс Қазақстан медицина университеті

Оқыту нәтижелері

  • Жаһандық, ұлттық және жергілікті деңгейде халықтың тамақтануын ұтымды ету және тамақтануға тәуелді аурулардың алдын алу бойынша шараларды әзірлеу және іске асыру.
  • Тамақ өнімдерін өндірушілерге рецепттерді әзірлеу және стандарттау, сондай-ақ өнімдердің құрамы мен таңбалауы бойынша кеңес беру, кейіннен олардың өндірісін бақылау.
  • Тағам гигиенасы бойынша қолданыстағы заңнамалық, нұсқаулық және әдістемелік материалдарды ғылыми және практикалық қызметте пайдалана білу.
  • Сыни тұрғыдан ойлауды дамыту, жаңа идеяларды тудыру және кәсіби қызметте үнемі жетілдіріп отыру.
  • Өмірлік циклдің әрбір фазасы үшін басым тамақтану проблемаларын анықтау және дәлелді медицинаны терең білуге негізделген кәсіби қызметте тамақтанудың заманауи тұжырымдамаларын қолдану.
  • Әртүрлі патологиялық жағдайларға ғылыми негізделген жеке диеталық терапия рационын жасау.
  • Денсаулықты нығайтуға ықпал ететін тамақ өнімдерін ерікті түрде таңдауды ынталандыру үшін жазбаша және ауызша коммуникацияларды, оның ішінде әлеуметтік желілерде тиімді пайдалану.
Top