Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақтану физиологиясы және патофизиологиясы
-
Пәнді өту барысында тағамның жіктелуі, ағзаға кері әсер ететін тағам компоненттері зерттеледі. Ол ас қорыту физиологиясын, ас қорыту түрлерін, ас қорыту жолдарының әртүрлі бөліктеріндегі ас қорытуды, ас қорыту патофизиологиясын және зат алмасудың патофизиологиясын зерттеуді көздейді. Аштық пен қанықтыру механизмдері, дұрыс тамақтанбаудың клиникалық көрінісі қарастырылады. Дәрілік заттар мен тағамның өзара әрекеттесуі.
-
Образовательная программа 7M10109 Нутрициология
-
Несиелер 8
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 1
-
Семестр 2