Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M10109 Нутрициология в Марат Оспанов атындағы Батыс Қазақстан медицина университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Заманауи тамақтану саласында терең білімі бар жоғары білікті ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M145 Медициналық-профилактикалық іс
-
Білім беру саласы 7M10 Денсаулық сақтау
-
Дайындық бағыты 7M101 Денсаулық сақтау
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Биостатистика
Тамақтану гигиенасы
Ғылыми зерттеулердің әдістемелігі
Академиялық жазу негіздері
Магистрлік зерттеуді дайындау
Клиникалық эпидемиология
Басқару психологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Шетел тілі (кәсіби)
Ғылым тарихы мен философиясы
Тамақтану физиологиясы және патофизиологиясы
Рационалды тамақтану негіздері
Нутрициология негіздері
Халықтың жекелеген топтарының тамақтануы
Алиментарлы-тәуелді аурулар және олардың алдын алу
Оқыту нәтижелері
- Жаһандық, ұлттық және жергілікті деңгейде халықтың тамақтануын ұтымды ету және тамақтануға тәуелді аурулардың алдын алу бойынша шараларды әзірлеу және іске асыру.
- Тағам гигиенасы бойынша қолданыстағы заңнамалық, нұсқаулық және әдістемелік материалдарды ғылыми, педагогикалық және практикалық қызметте пайдалана білу.
- Ғылыми-педагогикалық қызметте тамақтанудың қазіргі заманғы тұжырымдамаларын қолдану және дәлелді медицинаның терең біліміне сүйене отырып, тамақтанудың қазіргі теорияларына талдау жасау.
- Денсаулық, азық-түлік және тамақтану проблемаларын өлшеуге және сипаттауға эпидемиологиялық көзқарас қағидаттарын қолдану және тиісті ұлттық немесе халықаралық тамақтану көздерінен алынған ақпаратты ғылыми-педагогикалық тәжірибеде пайдалану.
- Тамақтану саласындағы ғылыми зерттеулерді жүргізу, талдау және бағалау және олардың нәтижелерін оқу процесін ұйымдастыруда тәжірибеде қолдану.
- Оқытудың заманауи әдістерін қолдану, тұлғааралық қарым-қатынас дағдыларын қолдану және кәсіби қызметте этикалық нормаларды сақтау.
- Денсаулық пен әл-ауқатқа ықпал ететін тағамды өз еркімен таңдауды және басқа да тағамдық және тамақтану тәртібін ынталандыру және жеңілдету.
- Сыни тұрғыдан ойлауды дамыту, жаңа идеяларды тудыру және кәсіби қызметте үнемі жетілдіріп отыру.
- Ағзаның жай-күйін зертханалық және аспаптық диагностикалаудың негізгі көрсеткіштерін талдау және жеткіліксіз жағдайлардың алдын алуға бағытталған тамақтану және өмір салты бойынша егжей-тегжейлі ғылыми негізделген жеке ұсыныстарды жасау.