Нутрициология негіздері

  • Бұл пән тамақтану және тамақтану туралы ғылым ретінде тамақтану түсінігін ашады; тамақтанудың «пирамидасы», биоэнергетика ұғымдары қарастырылады. Ол қоректік заттардың жетіспеушілігі немесе артық болуымен ағзаның дұрыс тамақтанбауының негізгі синдромдары, тамақтану мен ауру арасындағы байланысты зерттеуді қамтиды. Пән аясында остеопороз, кариес, тағамдық аллергия, темір тапшылық анемия, йод тапшылығы, артық салмақ кезінде диетаны түзетуге байланысты профилактикалық шаралар қарастырылады.
  • Образовательная программа 7M10109 Нутрициология
  • Несиелер 10
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top