Карантин және фитосанитарлық қадағалау негіздері

  • Пән студенттерге ауыл шаруашылығы мен өнімді карантиндік организмдерден қорғау технологияларын игеруге бағытталған. Студенттер сыртқы және ішкі карантиндік өсімдіктерді, зиянкестер мен аурулардың карантинін, арамшөптердің карантинін және карантинге жатқызылған өнімдерді зарарсыздандыру әдістерін зерттейді. Студенттер практикалық жұмыстарды орындай отырып, пестицидтерді қолдану қажеттілігін негіздей отырып, арамшөптермен, зиянкестермен және аурулармен тиімді күресу үшін өсімдіктерді қорғаудың химиялық және биологиялық құралдарын пайдаланудың оңтайлы түрлерін, нормалары мен мерзімдерін, зияндылықтың экономикалық шектерін білетін болады. Зертханалық жұмыстарда студенттер карантинге жатқызылған өнімдердің, зиянкестердің, өсімдіктер мен арамшөптер ауруларының қоздырғыштарының үлгілерін олардың түрлік құрамын анықтау мақсатында іріктеп алады, зиянкестер мен аурулардың даму болжамдарын жасау үшін топырақ-агрохимиялық зерттеулер материалдарын пайдаланады, өсімдіктерді қорғаудың химиялық және биологиялық құралдарын қолдану нормалары мен мерзімдерін есептейді, зияндылықтың экономикалық шектерін есептейді. Бағалау кейсті қорғау форматында өтеді.
  • Образовательная программа 6B08111 Агроэкология
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top