Малазықтық және шабындық дақылдардың агроценозын қалыптастыру

  • Пән студенттердің егістік, шабындық және жайылымда жемшөп дақылдарын өсіру әдістерін игеруге бағытталған. Студенттер жемшөп өсімдіктерінің биологиялық ерекшеліктерін, табиғи жемшөп алқаптары мен далалық жемшөп өндірісінің өнімділігін арттыру жолдарын, олардың тағамдық құндылығын бағалай отырып, жемшөп дақылдарын дайындау мен өсірудің заманауи технологияларын зерттейді. Практикалық жұмыстарды орындай отырып, студенттер өсімдіктердің құрылымдық талдауын жүргізеді, жемшөптің жылдық қажеттілігін есептейді, ұсынымдар негізінде жемшөп сапасын арттыру және шығынын азайту әдістерін әзірлейді, табиғи жемшөп алқаптарын ұтымды пайдалану және жақсарту әдістерін таңдайды. Студенттер зертханалық жұмыстарды орындай отырып, өрескел жемшөп дайындау технологиясын, жасыл массаны сүрлеу және пішендеме дайындау, шаруашылықтың жылдық жемшөп қажеттілігін анықтау және есептеу, жемшөп дақылдарын себу алаңын анықтау, жемшөп өсімдіктерінің, пішеннің, сүрлемнің, астық сенажының, ГОСТ бойынша пішендеменің өнімділігі мен қоректенуін бағалау, жайылым алаңын есептеу және жайылым айналымын ұйымдастыру технологиясын меңгереді. Бағалау кейсті қорғау форматында өтеді.
  • Образовательная программа 6B08111 Агроэкология
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top