Ампелография

  • Пән жүзімнің сорттары мен түрлері, олардың морфологиялық, агробиологиялық және технологиялық белгілері мен қасиеттері, сыртқы орта жағдайлары мен адамның мақсатты әрекетінің әсерінен олардың өзгеру заңдылықтары туралы идеялар мен білімді қалыптастырады. Пән мәдени сорттардың әртүрлі морфологиялық, агробиологиялық және технологиялық белгілері мен қасиеттері бойынша жіктелуін қарастырады. Пән жүзім сорттарын сипаттау әдістерін меңгеру дағдыларын қалыптастырады, жүзім сорттарын жетілдіру жолдары мен әдістерін және селекциялық процестің техникасын біледі, ампелографиялық коллекциялар мен сорттық учаскелерде сортты және сортты сынауды зерттеу әдістемесін біледі.
  • Образовательная программа 6B08123 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top