Экономика және өндірісті ұйымдастыру

  • Нарықтық қатынастар жағдайындағы экономикалық жүйенің сипаттамасы. Агроөнеркәсіп кешеніндегі мемлекеттік реттеу. Негізгі капитал және оны пайдалану тиімділігі. Айналым капиталы және оны пайдалану тиімділігі. Тамақ өнеркәсібінің шикізат базасы. Материалдық ресурстар. Еңбек ресурстары және жалақы. Еңбекақының мәні және оның қалыптасу принциптері. Кәсіпорынның қаржылық ресурстары. Пайданы жоспарлау және оны бөлу тәртібі. Кәсіпорындар жүргізетін салықтар мен төлемдер. Нарықтық экономикаға көшудегі күрделі құрылыстың рөлі. Күрделі салымдардың құрамы мен құрылымы. Күрделі салымдардың экономикалық әсері және оны жақсарту жолдары. Кәсіпорындардың инновациялық және инвестициялық саясаты, оның принциптері. Инновациялар мен инвестициялардың экономикалық тиімділігінің көрсеткіштері. Кәсіпорынның инвестициялық саясатының принциптері мен әдістері. Өнеркәсіптегі кәсіпорындардың орналасу ерекшеліктері. Кәсіпорындарды шоғырландыру, мамандандыру және кооперациялау. Өндіріс және тарату шығындары. Шығындардың жіктелуі және олардың құрамы. Өнімнің өзіндік құнын төмендету көрсеткіштері. Нарықтық қатынастар жүйесіндегі кәсіпорындар. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық түрлері. Өндіріс процесі және оның құрылымы. Өндірістік процестердің құрылымын талдау. Механикаландыру деңгейін анықтау. Негізгі өндірісті ұйымдастыру. Өндірістік желілердің негізгі параметрлерін есептеу. Жаппай өндірісті ұйымдастыру деңгейін пропорционалдылық пен үздіксіздік тұрғысынан талдау және бағалау.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top