Тамақ өндірісіндегі жылу және масса алмасу процестеріне арналған машиналар мен жабдықтар

  • Құрал-жабдықтардың мақсаты бойынша жіктелуі. Жылыту және салқындату қондырғылары. Дезодораторлар. Пастерлеу және зарарсыздандыру қондырғылары. Нан пештері. Кептіру жабдықтары. Темекі шегу қондырғылары. Тамақ және Қайта өңдеу өнеркәсібіндегі барлық жылу процестерінің жалпы принциптерін олардың ішкі заңдылықтарын түсіну үшін зерттеу. Материалдық және жылу ағындарын, аппараттардың геометриялық өлшемдері мен конструкциялық ерекшеліктерін, олардың өнімділігін анықтау. Масса тасымалдау аппаратурасының түрлері және олардың қолдану салалары. Құрылғы, жұмыс принципі, тағайындалуы, типтік жабдықтың салыстырмалы сипаттамасы. Технологиялық процестерді ұйымдастыру принциптері және олардың аппараттық-технологиялық конструкциясы. Машиналар мен аппараттардың өнімділігін және негізгі конструктивтік өлшемдерін есептеу әдістері. Қолданылатын конструкциялық материалдардың сипаттамалары мен қасиеттері. Негізгі және қосалқы технологиялық жабдықты есептеу және таңдау үшін физика-химиялық және термофизикалық қасиеттерді анықтау әдістері
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top