Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M08210 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы-1 в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Пәндер

  • Жануарлардың тұқымдарын, аталық іздерін және кросстарын өсіру әдістері

    Мал шаруашылығында асыл тұқымды жұмыстарды ұйымдастыруын зерттейді, жануарлардың жаңа тұқымдарын, аталық іздері мен кросстарын шығару мақсатында олардың шығу тегі, өсуі мен дамуын, өнімділігін, сұрыптау, жұптау және селекциялық-асыл тұқымдық жұмыстарын жүргізу әдістерін бағалау дағдылары және меңгеруді қалыптастырады, сондай-ақ кәсіпорындардың шаруашылық қызметінің экономикалық тиімділігі мен бәсекеге қабілеттілігін арттыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүтті және етті мал шаруашылығында өнімді өндіру және өңдеу технологиясын ұйымдастыру

    Сүт пен сиыр етін өндіру, өңдеу және сақтау технологиясын зерттейді. Жануарлардың асыл тұқымдық және өнімділік қасиеттерін бағалау, олардың ең тиімдісін өсіру дағдыларын қалыптастырады; жануарларды күтіп-бағу, азықтандыру, күту және қолдануының нақты технологиялық мәселелерін шешу; экономикалық тиімділіктерін есептеу және сүт пен ет өнімдерінің сапасын арттырудың жаңа технологияларын енгізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы

    Асыл тұқымды және өнімді сапаларды бағалаудың инновациялық әдістері мен тәсілдерін, сүт өнімділігін есептеудің жаңа әдістерін, өнімділікті арттырудың жаңа технологияларын зерделеу. Тұқымдық бұқалардың генотипін бағалаудың қазіргі заманғы әдістері және оларды селекциялық-асыл тұқымдық жұмыста пайдалану, малдың көбею қабілеттілігін бағалаудың жаңа әдістері, қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды пайдалану, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің әртүрлі технологияларын экономикалық негіздеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кең көлемді селекция және әлемдік тәжірибе

    Ірі асыл тұқымды мал шаруашылығының қазіргі жағдайын және дүниежүзілік тәжірибені, ұсақ және жойылып бара жатқан тұқымдардың генофондын сақтауды, ірі қара мал шаруашылығындағы отандық және шетелдік селекциялық тәжірибенің ғылым мен озық тәжірибесінің жетістіктерін зерттейді. Ірі қара мал тұқымын жақсарту үшін заманауи асылдандыру әдістерін және үздік әлемдік генофондты пайдалану дағдыларын меңгеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарын өсірудің интенсивті технологиясы

    Асыл тұқымды және өнімді сапаларды бағалаудың инновациялық әдістері мен тәсілдерін, сүт өнімділігін есептеудің жаңа әдістерін, өнімділікті арттырудың жаңа технологияларын зерделеу. Тұқымдық бұқалардың генотипін бағалаудың қазіргі заманғы әдістері және оларды селекциялық-асыл тұқымдық жұмыста пайдалану, малдың көбею қабілеттілігін бағалаудың жаңа әдістері, қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды пайдалану, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің әртүрлі технологияларын экономикалық негіздеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Менеджмент

    "Менеджмент" пәнін зерделеудің мақсаты қазіргі жағдайда өндірістік процесті ұйымдастыру бойынша жаңа қосымша білім алу, кәсіпорындарда және агроөнеркәсіптік кешеннің басқа салаларында ұйымдастыру мәселелері бойынша кәсіби білімді, іскерліктер мен дағдыларды тереңдету, кәсіпорын мамандарының жұмысын ұйымдастырудың нысандары мен әдістері болып табылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Басқару психологиясы

    Пәнді оқудың міндеттері басқару психологиясының теориялық негіздері, психологиялық-педагогикалық өзара әрекеттесудің негізгі бағыттары, әдістері мен құралдары, негізгі психологиялық-педагогикалық технологиялар. Бұл курстың негізгі мақсаттарының бірі басқару психологиясының ерекшеліктерін саналы түрде түсінуге болашақ психологиялық-педагогикалық білім беру магистрін дайындау болып табылады. Курсты оқу барысында магистранттар психологиялық іс-шараларды өткізуге қажетті нақты құзіреттіліктерді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Қой шаруашылығы өнімдерін өңдеу технологиясы

    Курстың мақсаты-біздің республикамызда және шетелде қой шаруашылығы өнімдерінің қазіргі жағдайын зерттеу. Пәнді зерделеу кезінде сыртқы-конституциялық және ішкі ерекшеліктері, өнімділіктің әртүрлі бағыттарындағы жануарлардың өнімділігі, асыл тұқымды жұмыс, қой шаруашылығы саласындағы өсімін молайтудың зоотехникалық негіздері туралы толық білім алу. Қой және ешкі шаруашылығы өнімдерін өндіру мен өңдеудің заманауи технологиясын зерделеу және игеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатының бәсекеге қабілеттілігін арттыру

    Мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатының бәсекеге қабілеттілігін арттыру мәселелерін зерттейді. Ауыл шаруашылығы жануарларының өнімділігіне әсер ететін факторларды талдау, сонымен қатар мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатының бәсекеге қабілеттілігін арттырудың тиімді әдістерін әзірлеу, мал шаруашылығы өнімін арттырудың тәсілдері мен әдістерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау және бақылау

    Пән мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің түрлерін, технологиялық процестерін, өндірістің негізгі технологиялық көрсеткіштерін есептеу әдістемесін, мал шаруашылығы өнімдерін бастапқы өңдеу технологиясын (түрлері бойынша), мал шаруашылығы өнімдеріне қолданыстағы стандарттар мен техникалық шарттарды, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің негізгі әдістерін зерттейді. мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау. Курс мал шаруашылығы өнімдерін алғашқы өңдеудің технологиялық схемалары мен есептеулерін құру, мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын бағалау және анықтау дағдыларын меңгеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Ауыл шаруашылығы малдарымен құстарының өнімділік сапалықтарын жоғарлатудың заманауи әдістері

    Ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының өнімділігі мен асыл тұқымдық сапасының көрсеткіштерін бағалау әдістерін, ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының өнімдері мен шикізаттарының бәсекеге қабілеттілігін арттыру, сондай-ақ ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының өнімділігінің жоғары көрсеткіштерін алу және алынатын өнімдерінің сапасын арттыру үшін қазіргі заманғы технологияларды пайдалануды арттыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Шет тілі (кәсіби)

    "Шет тілі (кәсіби)" пәнін оқытудың мақсаты магистранттарды кәсіби сипаттағы ақпаратты алу және кәсіби тақырыптарда әңгімелесу жүргізу мақсатында мамандығы бойынша мәтіндерді оқуға және аударуға үйрету болып табылады. Пән кәсіби ағылшын тілінде сөйлеуді үйренуге, кәсіби ағылшын тілінде алған білімдерін практикада қолдану ынталандыруға, арнайы мәтіндерден ақпарат алуға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 2
  • Шошқа шаруашылығы өнімдерін өңдіру және өңдеу технологиясы

    Курстың мақсаты әр түрлі санаттағы шошқа шаруашылығының өндірудің прогрессивті технологияларын зерттеу. Курс студенттердің қолдан ұрықтандыру дағдыларын игеруге, өнімді қасиеттерін анықтауға, шошқаларды оңтайлы зоогигиеналық параметрлер аясында тамақтандыруға, ұстауға және өсіруге бағытталған. Шошқалардың қарқынды мамандандырылған ет және бекон тұқымдарын пайдалану негізінде елдің азық түлік қауіпсіздігі мәселелерін шешу дағдыларын игеру бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Құс шаруашылығы өнімдерін өңдіру және өндеу технологиясы

    Құстардың биологиялық ерекшеліктерін, селекциялау және өсіру әдістерін, жұмыртқаны инкубациялауды, құстарды азықтандыруды, нормалауды, суаруды және бағып-күтудің зерттейді. Ол құс өнімдерін алғашқы өңдеу, бройлерлер, тауықтар, үйрек, қаз, күркетауық, бөдене мен түйеқұстардың жұмыртқасы мен етінің сапасын бағалау дағдыларын алуға бағытталған. Өндіріс процестерін механизациялауын дамыту және құс өнімдерін өңдеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жылқы және түйе шаруашылығы өнімдерін өндіру және өңдеу технологиясы

    Жылқы мен түйенің биологиялық және өнімділік ерекшеліктерін, олардың өнімін өндіру және өңдеу технологиясын, қымыз, шұбат дайындау және олардың сапасына қойылатын талаптарды зерттейді. Жануарларға зоотехникалық бағалау жүргізу, азықтандыру, рационын құрастыру, бағып-күту, селекциялық-асылдандыру жұмыстарын жүргізу және жылқы мен түйе шаруашылығы өнімдерінің сапасын арттырудың әдістемесін, әдістерін әзірлеу дағдыларын қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жеке зоотехния салалары бойынша заманауи проблемалар

    Курстың мақсаты әртүрлі санаттағы шаруашылықтарда жануарларды өсіру, өсіру және ұстау әдістерін тиімді пайдалануды зерттеу. Курс жануарлардың физиологиялық және өнімді ерекшеліктерін ескере отырып, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің классикалық және жаңа ресурс үнемдейтін технологияларын игеруге ықпал ететін өндірістік-технологиялық, ұйымдастырушылық-басқарушылық, ғылыми-зерттеу және жобалау қызметінде кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толеранттылықпен қабылдай отырып, ұжымды басқара білу
  • Зерттеу нәтижелерін талдау және әріптестердің пікірін ескере отырып өз ұстанымын қорғау
  • Психология негіздері, жеке тұлғаны басқару, адамдар арасындағы өзара әрекеттесу туралы білімді қолдану
  • Сапалы мал шаруашылығы өнімдерін өндіру үшін эксперименттік зерттеулер білімін қолдану
  • Сөйлеу іс-әрекетінде коммуникативті білім дағдыларын қалыптастыру және кәсіби тақырыптарда қарым-қатынас жасау
  • Ауыл шаруашылығы және әлеуметтік-экономикалық ғылымдар саласындағы білімдерін, іскерліктерін көрсету және оларды кәсіби қызметте пайдалану
  • Өндірісті басқарудағы ақпараттық, процестер мен әрекеттерді талдау
  • Тұтас, жүйелі ғылыми дүниетаным негізінде мал шаруашылығында кешенді зерттеулер қалыптастыру
Top