Ас қорыту жүйесі 2

  • «Ас қорыту жүйесі 2» пәнін меңгеру барысында студенттер ас қорыту жүйесінің анатомиясын, физиологиясын және патологиясын егжей-тегжейлі зерттейді, сондай-ақ онымен байланысты ауруларды диагностикалау және емдеу әдістері туралы білімдерін кеңейтеді. Студенттер ас қорыту жүйесі мүшелерінің құрылымы мен қызметі туралы білімдерін тереңдетеді, соның ішінде өңеш, асқазан, аш және тоқ ішек, бауыр, ұйқы безі және басқалар. Пән тағамды қорыту және сіңіру үрдістерін, ас қорыту ферменттері мен гормондарын реттеуді және ас қорыту жүйесінің ағзаға қажетті қоректік заттар мен энергияны қамтамасыз етудегі рөлін терең зерттеуге бағытталған. Бұл пән клиникалық пәндерді одан әрі зерделеу үшін міндетті пререквизит болып табылады
  • Образовательная программа 6B10113 Медицина
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top