Тағам өндірісіндегі материалтану

  • Материалдардың конструкциялық беріктігі. Конструкциялық материалдардың жіктелуі және қасиеттері. Машиналардың дайындамалары мен бөлшектерін алу процесінің негізгі кезеңдері. Беттерді өңдеу әдістері: ысқылау, суперфиниширлеу, хонингтеу, шевингтеу. Металдарды өңдеудің электрофизикалық және электрохимиялық әдістері. Ұнтақты металлургия әдістерімен бұйымдарды алу. Конструкциялық материалдардың коррозияға қарсы және тозуға төзімді жабындары. Металл керамикалық материалдар және олардан жасалған бұйымдар. Материалдардың құрылымы және оларға қойылатын талаптар. Жартылай өткізгіш материалдар. Жоғары өткізгіштер. Керамикалық материалдар, түрлері. Керамикалық композиттер. Талшықты, дисперсті-толтырылған және көбіктенген композиттер. Металл, полимерлі және көміртегі матрицалары бар композиттер. Талшықты арматуралау элементтері.Заманауи технологиялық машиналарды жобалау, өндіру, қызмет көрсету және жөндеу әдіснамасын қалыптастыру және тамақ өнеркәсібі салаларында жаңа құрылымдық материалдар жасау
  • Образовательная программа 7M07106 Механикалық инженерия (2 ж.)
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top