Дұрыс тамақтану негіздері

  • Мақсаты: білім алушылардың дұрыс тамақтану мүмкіндігі туралы түсініктерін қалыптастыру. Мазмұны: Пайдалы тағам туралы ғылымның негіздері зерттелуде. Дұрыс тамақтану ғылымының даму тарихы. Адам өміріндегі тамақтанудың маңыздылығы кәсіби ортада еркін қарым-қатынас жасауға мүмкіндік береді. Азық-түліктің жіктелуін, энергетикалық балансты және дұрыс тамақтануды, емдік мәзірді, тағамды іздеу және таңдауды, тағамға төзбеушілікті көрсету. Өнімдердің комбинациясы дұрыс тамақтану құрылымының негізі болып табылады. Дұрыс тамақтану принциптері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top