Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07241 Өсімдік майлары және майлар технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Кәсіби қызметтің жаратылыстану, математикалық, қоғамдық, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін көрсету, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру.
  • Қажетті эксперименттік талдау жүргізу, ақаулардың себептерін белгілеу; жоғары сапалы тамақ өнімдерін алу технологияларын жетілдіру және дамыту үшін білімдерін қолдану; кәсіптік қызметте тамақ өндірісінің негізгі білімдерін пайдалану.
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде жаңа технологиялық желілерді және тиімді жобалық әзірлемелерді жүзеге асыру.
  • Қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және дамыту мақсатында зерттеулер жүргізудің шарттары мен параметрлерін, тәжірибе жүзінде алынған мәліметтерді өңдеу әдістерін анықтау.
  • Жеке және топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс жасау, өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау, іс-әрекеттеріңізді түзету және әртүрлі әдістерді қолдануды меңгеру
  • Нормативтік-құқықтық құжаттарды өз қызметінде қолдана білу, өндірістік қызметтің қауіпсіздігі мен экологиялық қауіпсіздігін арттыру шараларын әзірлеу; төтенше жағдайлардың дамуы мен салдарын болжау.
  • Негізгі және қосымша шикізат пен дайын өнімдер сапасының нормативтік құжаттаманың талаптарына сәйкестігін технохимиялық және микробиологиялық бақылау арқылы жүзеге асыруды қамтамасыз ету, жеткізілетін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша шикізат пен материалдарды жеткізушілермен өзара әрекет орнату.
  • Технологиялық процестің құрамдас бөліктерін әзірлеу, енгізу, шикізатты тұтыну нормасын, өндіріс рецептурасын, тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық балансты құру.
  • Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру.
  • Зерттеу, кәсіпкерлік және жұмыс шарты бойынша дағдыларын қолдану
  • Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау және олардың іс-әрекеттерін өңдеу өнеркәсібінің жаңа өнімдеріне технологияларды әзірлеу кезінде жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес түзету.
  • Ақпараттық және есептеу сауаттылығы болуы тиіс, ақпараттарды жалпылау, талдау және қабылдай алу, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдай білу.
  • Май өндіру өндірістерінің сол немесе басқа дайын өнімнің артықшылықтарын талдау, сапасын бағалау, сатуға ұсыну.
  • Инженерлік-техникалық есептеулерді жүргізу, технологиялық процесті жобалау, жүйелерді автоматтандыру, негізгі және қосалқы жабдықтарды таңдау, зерттеу есептерін шешу және физика-математикалық білімдерді біріктіру.
Top