Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07241 Өсімдік майлары және майлар технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Май өнеркәсібі саласымен ғылыми-зерттеу ұйымдарында теориялық, практикалық және басқарушылық қабілеттері бар бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау болып табылады.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Химия
Математика
Академиялық жазу негіздері
Гигиена және тамақтану
Абайтану
Қоғамдық сананы жаңғырту және оның өзекті мәселелері
Қоғамға қызмет ету
Аналитикалық химия
Физика
Дұрыс тамақтану негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Мұхтартану
Физикалық және коллоидты химия
-
2 Оқу жылы
Өсімдік пен мал тектес азық-түлік шикізаттары
Экожүйе және құқық
Жаңа тамақтану өнімдерін жасаудың теориялық негіздері
Құрастыру негіздері және машина бөлшектері
Тамақ өнімдері технологияларының теоретикалық негіздері
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Инженерлік және компьютерлік графика
Майлар және өсімдік майлары өндірісінің технологиялық жабдықтары
Қолданбалы механика
Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Май өнеркәсібі өндірісіндегі аппараттар мен машиналар
-
3 Оқу жылы
Өсімдік текті биологиялық белсенді қоспалар
Эфир майларын алу технологиясы
Азық- түлік өнімдерін квалиметриялық талдау әдісі
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы
Майлар және өсімдік майларының технологиясы
Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасын сараптау
Сапа жүйесі негізінде тамақ өндірісінің технохимиялық бақылауы
Тамақ өнімдері технологиясының негіздері
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы
Азық түлік өнімдерінің және шикізаттарының сапасын бағалаудың заманауи әдістері
Тағамды төмен температурада өңдеу және сақтау
Тамақ өнімдерінің сенсорлық талдауы
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Тағам өнімдерін сақтау технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің құрылымды-механикалық қасиеттері
Тамақ өнімдерін зерттеу мен өңдеудің арнайы әдістері
-
4 Оқу жылы
Май өнімдерінің сапасын қалыптастырудың технологиялық процестері
Тамақ өндірісінің коммерциализациясы және бизнес жоспарлануы
Тамақ өнеркәсібіндегі ақпараттық технологиялар
Дәстүрлі емес өсімдік шикізатының май өндірісі
Тамақ өнеркәсібіндегі перспективті технологиялар
Май және өсімдік майлары технологиясы бойынша СОЗЖ
Май өнеркәсәбі саласында заманауи зерттеулер
Кәсіпкерлік
Полифитокомпонент алу технологиясы
Май өнеркәсібінде аралас өнімдердің технологиясы
Май кәсіпорындары цехтарын технологиялық жобалау
Тамақ өнеркәсібіндегі инновациялық технологиялар
Тамақ өндірісі мен энергия үнемдеудің жаңа технологиялары
Май өнеркәсібі кәсіпорындарында май алудың инновациялық және азқалдықты технологиясын қолдану
Май өнімдері өндірісіндегі инновациялық технологиялар
Май өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметтің жаратылыстану, математикалық, қоғамдық, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін көрсету, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру.
- Қажетті эксперименттік талдау жүргізу, ақаулардың себептерін белгілеу; жоғары сапалы тамақ өнімдерін алу технологияларын жетілдіру және дамыту үшін білімдерін қолдану; кәсіптік қызметте тамақ өндірісінің негізгі білімдерін пайдалану.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде жаңа технологиялық желілерді және тиімді жобалық әзірлемелерді жүзеге асыру.
- Қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және дамыту мақсатында зерттеулер жүргізудің шарттары мен параметрлерін, тәжірибе жүзінде алынған мәліметтерді өңдеу әдістерін анықтау.
- Жеке және топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс жасау, өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау, іс-әрекеттеріңізді түзету және әртүрлі әдістерді қолдануды меңгеру
- Нормативтік-құқықтық құжаттарды өз қызметінде қолдана білу, өндірістік қызметтің қауіпсіздігі мен экологиялық қауіпсіздігін арттыру шараларын әзірлеу; төтенше жағдайлардың дамуы мен салдарын болжау.
- Негізгі және қосымша шикізат пен дайын өнімдер сапасының нормативтік құжаттаманың талаптарына сәйкестігін технохимиялық және микробиологиялық бақылау арқылы жүзеге асыруды қамтамасыз ету, жеткізілетін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша шикізат пен материалдарды жеткізушілермен өзара әрекет орнату.
- Технологиялық процестің құрамдас бөліктерін әзірлеу, енгізу, шикізатты тұтыну нормасын, өндіріс рецептурасын, тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық балансты құру.
- Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру.
- Зерттеу, кәсіпкерлік және жұмыс шарты бойынша дағдыларын қолдану
- Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау және олардың іс-әрекеттерін өңдеу өнеркәсібінің жаңа өнімдеріне технологияларды әзірлеу кезінде жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес түзету.
- Ақпараттық және есептеу сауаттылығы болуы тиіс, ақпараттарды жалпылау, талдау және қабылдай алу, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдай білу.
- Май өндіру өндірістерінің сол немесе басқа дайын өнімнің артықшылықтарын талдау, сапасын бағалау, сатуға ұсыну.
- Инженерлік-техникалық есептеулерді жүргізу, технологиялық процесті жобалау, жүйелерді автоматтандыру, негізгі және қосалқы жабдықтарды таңдау, зерттеу есептерін шешу және физика-математикалық білімдерді біріктіру.