Ет және сүт өнімдерінің технологиясы

  • Пәннің мақсаты-білім алушыларды ет және сүт өнімдерін өндіруге дайындау. Студенттер ет және сүт өнімдерінің жіктелуі мен ассортиментін; шикізат пен дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды; ет және сүт өнімдерінің негізгі ақаулары (ақаулары), сондай-ақ олардың пайда болу себептері мен анықтау әдістерін зерттейді. Практикалық сабақтарда студенттер ет және сүт өнімдерін өндірудің негізгі технологиялық схемаларын қарастырады, шикізат пен дайын өнімнің органолептикалық, физика-химиялық және микробиологиялық көрсеткіштерін анықтау әдістерін меңгереді; сондай-ақ, өнімдерді бұрмалауды анықтау әдістері. Қорытынды аттестаттау курстық жобаны қорғау түрінде өткізіледі.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top