Сақтау технологиясы

  • Пәннің мақсаты-студенттерді ауыл шаруашылығы шикізатын өңдеуге және жоғары сапалы консервіленген тамақ өнімдерін өндіруге дайындау. Студенттер жануарлар мен өсімдік шикізаты мен консервіленген өнімдердің әртүрлі түрлерін сақтаудың оңтайлы жағдайларын ұйымдастыруды зерттейді; консервілеу әдістері; шикізат пен дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптар. Іс жүзінде білім алушылар консервіленген өнімдерді, атап айтқанда: ет, сүт және өсімдік консервілерін өндірудің дәстүрлі технологиялық схемалары мен тәсілдерін меңгереді; өнім ақауларының пайда болуының ықтимал себептері және олардың алдын алу шаралары; консервілер өндірісіндегі өндірістік есеп айырысу әдістері. Қорытынды аттестаттау кейстік міндеттерді қорғау түрінде өткізіледі, онда білім алушының проблемалық өндірістік жағдайларды талдау және шешу, сондай-ақ оның сапасы мен өндірістің нақты жағдайларына байланысты шикізат пен дайын өнімді сақтаудың ұтымды мерзімдерін болжау қабілеті бағаланады
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top