Тағамдық биотехнологиясы

  • Пән студенттерді биологиялық агенттерді пайдалана отырып, тамақ өнімдерін өндіруге дайындауға бағытталған. Студенттер микроорганизмдердің өсу және өсу заңдылықтарын және олардың зат алмасуын зерттейді; биологиялық объектілердің жасушалық ұйымдасу принциптерін; тағамдық және биотехнологиялық өндірістердің микробиологиялық негіздері. Тәжірибелік сабақтарда студенттер биотехнологиялық тағам өндірісінің негізгі сұлбаларын меңгереді, биологиялық объектілерді өсіру, оларды және алынған өнімдерді бөтен патогендік немесе шартты-патогенді микроорганизмдермен ластануға талдау және өндіріс кезіндегі бұзушылықтарды жоюды үйренеді. Қорытынды аттестаттау істі қорғау түрінде өткізіледі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top