Тағам өндірістерінің санитариясы мен гигиенасы

  • Тәртіп студенттерді тамақ өндірісінің санитарлық-гигиеналық қауіпсіздік талаптарына сәйкестігін қамтамасыз етуге дайындауға бағытталған. Студенттер топырақ, су және ауа микрофлорасының сипаттамаларын; сапрофитті және патогенді микроорганизмдердің ерекшеліктерін; негізгі тағамдық инфекциялар мен тамақтан улануды; шикізат пен дайын өнімнің бүлінуін болдырмау әдістерін; микробиологиялық бақылау схемасын; үй-жайларға, жабдықтарға, мүкәммалға, киімге қойылатын санитарлық-технологиялық талаптарды; тамақ өндірісі қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін зерттейді. Практикалық сабақтарда студенттер улы қосылыстардың тамақ өнімдеріне ену жолдарын бағалайды, өндірістік микроклиматтың, шаңдану мен Газдану деңгейінің, Шу мен дірілдің, жұмыс орындарының жарықтануының негізгі параметрлерін өлшейді және бағалайды. Қорытынды аттестаттау кейстерді қорғау түрінде жүргізіледі, оның нәтижесінде білім алушының тамақ өндірісіндегі микробиологиялық ластанудың ықтимал көздері және олардың даму шарттары туралы білімі, сондай-ақ дайын өнімге түрлі қолайсыз әсерлердің алдын алу және жою жөніндегі іс-шараларды әзірлеу дағдылары бағаланады
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top