Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07222 Технологиялық нутрициология және тағам инженерия в Торайгыров университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнімдерін өндіру саласында күрделі инженерлік-технологиялық қызметті жүзеге асыруға, олардың емдік-профилактикалық қасиеттерін сақтауға және арттыруға қабілетті бәсекеге қабілетті технологтарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Торайгыров университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 258
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Компьютерлік модельдеу және инженерлік графика
Математика 1
Тағам өнімдерінің технологиясына кіріспе және ғылыми зерттеулер негіздері
Химия
Физикалық және коллоидтық химия
Биохимия
Микробиология
-
2 Оқу жылы
Математика 2
Кейтеринг
Тамақтану психологиясы
Гастрономия ғылымы
Тағамдық химия
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Тіршілік қауіпсіздігі
Аналитикалық химия
Экология негіздері
Арнайы тағайындылықты өнімдер технологиясы
Экономика және бизнес негіздері
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Тағам өнеркәсібіндегі қолданбалы математика және статистика
Диетология және тамақтану гигиенасы
Функционалды нутрициология
Тағам өндірістерінің санитариясы мен гигиенасы
Тағам жүйелерін зертханалық талдау әдістері
Азық түлік өндірісінің жалпы технологиясы
Стандарттау және сертификаттау
Баяу және тез тамақ
-
3 Оқу жылы
Үнемді өндіріс және жалпы сапаны басқару
Жобалардың техникалық-экономикалық негіздемесі
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы
Тамақ және биологиялық белсенді қоспалар
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Тағам өнімдерінің сапасына сараптама жүргізу
Тағамдық криотехнологиялар
Жобаларды басқару
Тамақ өнімдерін өңдеудің заманауи жабдықтары мен әдістері
Технологиялық нутрициология
Процесс инжинирингі
Болжалды диагностика және жабдықты басқару жүйелері
Тағам және қайта өңдеу объектілерін жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Әртүрлі цифрлық технологиялар мен ИКТ жүйелерін қолдану арқылы ауызша және жазбаша өзінің ойы мен қорытындыларын көптілді ортада әрекеттесуге қабілетті
- Пән аралық зерттеулер барысында математикалық, физикалық және химиялық модельдерді, сандық технологияларды, статистика мен эмпиризм әдістерін, жүйелік анализ тәсілдерін қолдана отырып алынған деректерді өңдеу мен түсіндіруге қабілетті
- Топ құрамында тайм-менеджмент дағдыларын, қызмет нәтижелеріне ортақ жауапкершілік пен сыни пікірге сындарлы реакция көрсету арқылы технологиялық нутрициология және тағамдық инженерия саласында нормативтік-құқықтық актілер мен нормативтік құжаттарды пайдаланып жобаларды әзірлеуге және іске асыруға қабілетті
- Ақпаратты өңдеу мен бағалауда сыни ойлау мен TRIZ (өнертабыс мәселелерінің шешімін табу теориясы) дағдыларын пайдаланып кәсіби және әлеуметтік салада оңтайлы шешімдер нұсқаларын қалыптастырады
- 5S әдістері мен ресурстарды ұтымды пайдалануды негізге алып жұмыс орнын ұтымды ұйымдастыру, үнемді өндіріс тұжырымдамасына сүйену арқылы үнемді өндіріс концепциясын жүзеге асыра алады
- Нормативтік құжаттарға сәйкес азық-түлік шикізаты мен дайын өнімнің сапасын зертханалық және өндірістік бақылаудан өткізуге қабілетті
- Технологиялық үдерістердің ерекшеліктерін ескере отырып аймақтық өсімдік және малшаруашылық шикізаттарының жергілікті қорларын қолдану арқылы азық-түлік өнімдерінің рецептураларын бейімдеу мен әзірлеуге қабілетті
- Өндірістің оңтайлы технологиясын таңдап және технологиялық нутрициология принциптеріне сүйене отырып дәстүрлі тамақ өнімдерін өндіруге қабілетті
- Дайын өнім мен қаптамаға қойылатын экологиялық талаптарды сақтау арқылы органикалық және жасанды тамақ өнімдерін өндіруге қабілетті
- Ағымдағы конструкторлық және нормативтік-техникалық құжаттарға негізделген шикізат, құрал-жабдық пен аудандарды есептеу әдістемелерін қолдану арқылы тамақ және қайта өңдеу өндірістерінде технологиялық желілерді жобалауға қабілетті
- Оңтайландыру бойынша қажетті бағдарламалық жасақтама қолдану арқылы құрал-жабдықтарды болжамды диагностика жасауға қабілетті
- Халықаралық стандарттарға (HACCP, ISO және т.б.) сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтерінің, кейтерингті қоса, сапа менеджмент жүйесін енгізу мен іске асыруға қабілетті
- Адам ағзасының ерекшеліктері мен тамақтану физиологиясына негіздеп және аймақ ерекшеліктерін, тамақтану дәстүрлерін мен тамақтануды ұйымдастырудың жаңа форматтарын ескеру арқылы тамақтануды оңтайландыру бойынша ұсыныстар жасауға қабілетті
- Жаңа/жетілдірілген тамақ өніміне нормативтік-техникалық құжаттарды (ұйым стандарттары, техникалық шарттар, технологиялық инструкциялар, әдістемелік интрукциялар) әзірлеу мен тіркеу арқылы сәйкестік сертификатарын алуды қамтамасыз етуге қабілетті