Инновациялық білім беру бағдарламасы

6B07222 Технологиялық нутрициология және тағам инженерия в Торайгыров университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Әртүрлі цифрлық технологиялар мен ИКТ жүйелерін қолдану арқылы ауызша және жазбаша өзінің ойы мен қорытындыларын көптілді ортада әрекеттесуге қабілетті
  • Пән аралық зерттеулер барысында математикалық, физикалық және химиялық модельдерді, сандық технологияларды, статистика мен эмпиризм әдістерін, жүйелік анализ тәсілдерін қолдана отырып алынған деректерді өңдеу мен түсіндіруге қабілетті
  • Топ құрамында тайм-менеджмент дағдыларын, қызмет нәтижелеріне ортақ жауапкершілік пен сыни пікірге сындарлы реакция көрсету арқылы технологиялық нутрициология және тағамдық инженерия саласында нормативтік-құқықтық актілер мен нормативтік құжаттарды пайдаланып жобаларды әзірлеуге және іске асыруға қабілетті
  • Ақпаратты өңдеу мен бағалауда сыни ойлау мен TRIZ (өнертабыс мәселелерінің шешімін табу теориясы) дағдыларын пайдаланып кәсіби және әлеуметтік салада оңтайлы шешімдер нұсқаларын қалыптастырады
  • 5S әдістері мен ресурстарды ұтымды пайдалануды негізге алып жұмыс орнын ұтымды ұйымдастыру, үнемді өндіріс тұжырымдамасына сүйену арқылы үнемді өндіріс концепциясын жүзеге асыра алады
  • Нормативтік құжаттарға сәйкес азық-түлік шикізаты мен дайын өнімнің сапасын зертханалық және өндірістік бақылаудан өткізуге қабілетті
  • Технологиялық үдерістердің ерекшеліктерін ескере отырып аймақтық өсімдік және малшаруашылық шикізаттарының жергілікті қорларын қолдану арқылы азық-түлік өнімдерінің рецептураларын бейімдеу мен әзірлеуге қабілетті
  • Өндірістің оңтайлы технологиясын таңдап және технологиялық нутрициология принциптеріне сүйене отырып дәстүрлі тамақ өнімдерін өндіруге қабілетті
  • Дайын өнім мен қаптамаға қойылатын экологиялық талаптарды сақтау арқылы органикалық және жасанды тамақ өнімдерін өндіруге қабілетті
  • Ағымдағы конструкторлық және нормативтік-техникалық құжаттарға негізделген шикізат, құрал-жабдық пен аудандарды есептеу әдістемелерін қолдану арқылы тамақ және қайта өңдеу өндірістерінде технологиялық желілерді жобалауға қабілетті
  • Оңтайландыру бойынша қажетті бағдарламалық жасақтама қолдану арқылы құрал-жабдықтарды болжамды диагностика жасауға қабілетті
  • Халықаралық стандарттарға (HACCP, ISO және т.б.) сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтерінің, кейтерингті қоса, сапа менеджмент жүйесін енгізу мен іске асыруға қабілетті
  • Адам ағзасының ерекшеліктері мен тамақтану физиологиясына негіздеп және аймақ ерекшеліктерін, тамақтану дәстүрлерін мен тамақтануды ұйымдастырудың жаңа форматтарын ескеру арқылы тамақтануды оңтайландыру бойынша ұсыныстар жасауға қабілетті
  • Жаңа/жетілдірілген тамақ өніміне нормативтік-техникалық құжаттарды (ұйым стандарттары, техникалық шарттар, технологиялық инструкциялар, әдістемелік интрукциялар) әзірлеу мен тіркеу арқылы сәйкестік сертификатарын алуды қамтамасыз етуге қабілетті
Top