Тамақ және биологиялық белсенді қоспалар

  • Пән студенттерді тағам өнімдерін өндіру мен әзірлеуде технологиялық тағамдық қоспалар мен биологиялық белсенді заттарды қолдануға дайындауға бағытталған. Студенттер сыртқы түрін, құрылымын, дәмі мен хош иісін, тағам өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ететін тағамдық қоспалардың негізгі топтарының қазіргі классификациясын зерттейді; тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды стандарттау және сертификаттау негіздері, сондай-ақ қауіпсіздік талаптары. Студенттер «Е» әрпі бар тағамдық қоспалардың заманауи цифрлық кодификациясымен танысады, тәжірибеде тағамдық қоспалардың технологиялық функциялары мен әсер ету механизмдерін, оларды енгізу әдістерін және оларды пайдалану тиімділігін «Е» әрпімен қарастырады. тағамдық шикізаттың құрамы, құрылымы және басқа компоненттерімен әрекеттесу, олардың тағамдық жүйелердегі тәртібі туралы қазіргі заманғы идеялар. Қорытынды аттестаттау студент тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды пайдалана отырып, функционалды/инновациялық өнім технологиясын көрсететін кейс-стадилер түрінде жүзеге асырылады.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 5
Top