Арнайы тағайындылықты өнімдер технологиясы

  • Пәннің мақсаты – студентті арнайы мақсаттағы өнімдерді өндіруге дайындау, атап айтқанда балалар тағамы, геродиеталық тағам, жүкті және бала емізетін әйелдердің тамақтануы, спорттық тамақтану, әскери қызметкерлерге арналған тағам және т.б. Дәріс барысында студенттер негізгі қоректік элементтер (белоктар, майлар, көмірсулар және витаминдер) тұрғысынан ғана емес, сонымен қатар тереңірек биохимиялық көрсеткіштер бойынша теңдестірілген жоғары сапалы өнімдерді жобалау үшін тамақ технологиясы туралы білім жүйесін қалыптастырады: микро және макроэлементтер, май қышқылдары, моно-, ди- және полисахаридтер, балалардың диеталық және геродиетикалық тамақтануына арналған аминқышқылдары. Практикада студенттер әртүрлі популяция топтары үшін жоғары биологиялық құндылығы бар функционалды өнімдерді жасауды үйренеді. Қорытынды аттестаттау жобаны қорғау түрінде өткізіледі.
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top