Тұқымдарды стратификациялау және сертификаттау

  • Пәннің мақсаты-студенттерді ауыл шаруашылық дақылдарының тұқымдарын стратификациялау және сертификаттау технологиясын оқыту. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: тұқымдарды стратификациялау мен скарификациялаудың мәні мен мақсаты, тұқымдарды тыныштық кезеңінен шығару уақыты мен әдістері, тұқымды көктемгі және күзгі себу алдындағы стратификациялау бойынша жұмыстар, тұқымдарды бояу тәсілдері, ерітінділердің түрлері мен құрамы, субстрат түрлері және олардың құрамы, тұқымдарды стратификациялау ұзақтығы,тұқымдардың ісінуі мен өнуі, химиялық, механикалық және термиялық скарификация, тұқымдарды сертификаттау негіздері және сорттық бақылау, ауыл шаруашылығы дақылдарының тұқымдарын Сертификаттау жүйесінің қазіргі жағдайы, белгілердің тұқым қуалауының негізгі заңдары, ҚР тұқым шаруашылығы туралы Заңы және сертификаттар. Курсты игеру нәтижесінде студенттер тұқымдарды стратификациялауды таңдай алады және жүзеге асыра алады; тұқымдарды химиялық, механикалық және термиялық скарификациялау; тұқымдарды сорттық бақылау, сынақтан өткізу және сертификаттау
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top