Мал шикізатын алғашқы өңдеү

  • Жануарларды тасымалдау және сою алдында дайындау. Етті салқындату және мұздату. Субөнімдерді бастапқы өңдеу. Жануарлардың майларын, қанын, ішектерін өңдеу. Сойылғаннан кейінгі етті ветеринариялық-санитариялық сараптау және оны таңбалау. Әр түрлі жануарлар мен жануарлардың терісін өңдеудің технологиялық әдістері. Оларды былғары және тон-үлбір өндірісіне дайындау. Қылшық пен шашты өңдеу. Сүтті сүзу, салқындату, пастерлеу, ультрапастерлеу және зарарсыздандыру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top