Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Үй және тамақтану мәдениеті (IP)
-
Мақсаты: Студенттер үйдің эстетикалық ортасын құру негіздері бойынша (Өсімдік шаруашылығы, сәндік гүл өсіру, ландшафтық дизайнды жобалау, интерьерді жоспарлау, тұрғын үй экологиясы) тамақ дайындау және жөндеу-тұрмыстық жұмыстарды орындау процесінде қолданылатын тұрмыстық құралдармен және құрылғылармен жұмыс істеу кезінде дұрыс тамақтануды ұйымдастыру негіздері, тамақ дайындау технологиялары, ережелер мен қауіпсіздік техникасы туралы білімдері бар), интерьер дизайны және ландшафты дизайн жобаларын жасау. Студенттер тамақ дайындау, жөндеу және тұрмыстық жұмыстарды орындау, эстетикалық және функционалды тұрғын үй ортасын ұйымдастыру, интерьер дизайны мен ландшафты дизайн жобаларын орындау және мектеп оқушыларына үй және тамақтану мәдениетінің теориясы мен практикасын түсіндіру дағдыларын меңгерген. Студенттер үй мәдениеті мен тамақтануды ұйымдастыру, оқушыларды педагогикалық практикада қоршаған ортаны ұйымдастыру жобаларын жүзеге асыруға тиімді оқыту үшін арнайы білімнің маңыздылығын жақсы түсінеді. Студенттер: • Салауатты тамақтануды ұйымдастыру негіздерін, тамақ дайындау технологияларын, әртүрлі тұрмыстық құралдармен және құрылғылармен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік ережелері мен техникасын; эстетикалық және функционалды тұрғын үй ортасын құру және қолдау негіздерін; интерьер және ландшафт дизайн жобаларын әзірлеу принциптерін білу. • Салауатты тамақтануды ұйымдастыру, тамақ дайындау технологиясы, қоршаған орта эстетикасы және интерьер мен ландшафт жобаларын әзірлеу дағдыларын меңгеру; • Эстетикалық және функционалдық тұрғын үй ортасын ұйымдастыру жөніндегі жобаларды орындау кезінде сыни және креативті ойлау, өзін-өзі рефлексия және өзара рефлексия дағдыларына ие болу • Мектеп оқушыларына тамақ дайындау, жөндеу және тұрмыстық жұмыстарды орындау, эстетикалық және функционалды өмір сүру ортасын ұйымдастыру процестерінің дәйектілігі мен технологиялық ерекшеліктерін педагогикалық практикада түсіндіру дағдыларын меңгеруприготовления пищи, выполнения ремонтно-бытовых работ, организации эстетичной и функциональной жилой среды
-
Образовательная программа 6B01420 Еңбекке баулу және кәсіпкерлік негіздері (IP)
-
Несиелер 4
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 3
-
Семестр 2